Reakcije na hapšenja u zdravstvu

Ministar Tomica Milosavljević zabrinut je zbog hapšenja bivših direktora zdravstvenih ustanova. Nema zaštićenih, poručuje gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 22.10.2009.

14:36

Default images

Ministar Tomica Milosavljević kaže da je zabrinut i rezigniran zbog hapšenja bivših direktora zdravstvenih ustanova i bivšeg gradskog funkcionera za zdravstvo. Ipak, Milosavljević je rekao da to može da komentariše samo kao građanin.

“Svaki komentar mogu da dam samo kao građanin, a tačne informacije imaju MUP i tužilaštvo", kazao je ministar zdravlja novinarima u Kliničkom centru Srbije.

Prema njegovim rečima, ni u jednom društvu, ni u jednom trenutku nije dobrodošla činjenica da se lekari ili rukovodioci, bilo bivši ili aktuelni, privode zbog bilo čega, makar to bila samo sumnja.

Ministar nije hteo da komentariše ostavku gradske sekretarke za zdravstvo Dragane Jovanović, sa kojom je bio u sukobu prošle godine. To, kako je kazao, treba da komentariše onaj ko je podneo ostavku.

Đilas: Nema zaštićenih

U Gradu Beogradu nema zaštićenih i svako ko je spreman da zavuče ruku u džep Beograđana može očekivati da će jednog dana i na njegova vrata neko zakucati, ponovio je danas gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na pitanje o hapšenju člana Gradskog veća zaduženog za zdravstvo i funkcionera Demokratske stranke Vladana Šubarevića.

“Ne volim da se od ovakvih stvari prave velike afere, jednostavno trebalo bi sačekati da se završe svi procesi po zakonu, ali, nadam se da je ovo opomena onima koji su na nekoj funkciji i razmišljaju da takve stvari mogu da rade", rekao je Đilas novinarima posle promocije komunalne policije na Trgu Republike.

Đilas je rekao da žali zbog ostavke gradske sekretarke za zdravstvo Dragane Jovanović i da očekuje da će uskoro biti izabran novi kandidat, jer, kako je napomenuo, gradski Sekretarijat za zdravstvo ne može dugo bez osobe koja ga vodi.

On je pohvalio inicijative Jovanovićeve za "čuvanje novca Beograđana" i odbacio mogućnost da je politički pritisak razlog njene ostavke.

"Od prvog dana kada je pokrenula preispitivanje rada u Sekretarijatu za zdravstvo, Dragana Jovannović je imala moju podršku, napravio sam komisiju koja je ispitivala njene navode i na osnovu toga smo smenili većinu direktora zdravstvenih ustanova, koji su sada privedeni", rekao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: