Praksa u aeroklubu "Galeb"

Maturanti Vazduhoplovne akademije, budući vazduhoplovni tehničari, jednom nedeljno pet sati provode u aeroklubu “Galeb”, gde pomažu u održavanju letelica.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2009.

12:21

Default images

Vazduhoplovna akademija i ovaj aeroklub potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, tako da će i ostalim učenicima biti omogućeno da radno iskustvo steknu i pre prvog zaposlenja.

U jednom od hangara u Lisičijem Jarku maturanti Vazduhoplovne akademije, budući vazduhoplovni mašinski tehničari, u okviru školske prakse pomažu u održavanju letelica u aeroklubu "Galeb".

Miloš, Gavrilo i Marko, drugovi iz odeljenja, kažu da su ovu školu upisali iz ljubavi prema avionima i tehnici, a jedina mana je to što ovu školu upisuje malo devojaka.

“Želja svih nas je da postanemo piloti. Ovde dođemo oko devet i ostanemo do dva, ako je potrebno nešto da se radi.”

“Ovo nam je drugi put da smo ovde. Sada šmirglamo i sređujemo ovaj model ovde da bude kao ceo. Prošle nedelje smo sređivali onaj tamo model, jer prednji trap nešto nije valjao.”

“Pa sve zavisi od toga šta ima da se radi, evo ja sređujem drugi deo aviona.”

Cilj ove prakse je da učenici Vazduhoplovne akademije praktično primene teorijsko znanje i da radno iskustvo steknu i pre prvog zaposlenja.

U Aeroklubu "Galeb" kažu da im je pomoć ovih momaka dobro došla, jer njihovi tehničari ovih dana imaju mnogo posla.

“Mi im pružamo baš rad na vazduhoplovima i to je za njihovu struku. Mladih kadrova uvek treba tako da ćemo mi onima koji žele uvek ponuditi da ostanu da rade i da imaju praksu,” navodi pilot aerokluba “Galeb” Zoran Starčević.

Maturanti Vazduhoplovne akademije na praksu u Aeroklub "Galeb" dolaziće do kraja školske godine.

Zbog dobre saradnje i budućim generacijama učenika ove škole biće obezbeđeno sticanje praktičnog znanja, kažu u ovom aeroklubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: