Garda optužuje SAD za napad

Republikanska garda Irana optužila je SAD, Veliku Britaniju i Pakistan da su povezani sa ekstremistima odgovornim za samoubilačni napad na pripadnike garde.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 19.10.2009.

14:08

Default images

Prvi čovek iranske Revolucionarne garde Muhamed ali Džafari optužio je SAD, Veliku Britaniju i Pakistan da su povezani sa ekstremnim sunitima odgovornim za samoubilački napad u kojem su u nedelju poginula petorica komandanata Garde i još 37 osoba.

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad je izjavio da se osobe odgovorne za napad kriju u Pakistanu, javlja AP. Organizacija Džundala - božji vojnici, koja tvrdi da su suniti na jugoistoku Irana žrtve progona Teherana, preuzela je danas odgovornost za napad.

Prema rečima Džafarija, organizacija Džundala ugrožava bezbednost Irana, na šta će uslediti žestok odgovor. Džafari je izjavio da je Džundala povezana sa američkim, britanskim i pakistanskim obaveštajnim službama i da deluje po njihovim nalozima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: