Vlada osnovala novo javno preduzeće

Odlukom Vlade osniva se javno preduzeće za upravljanje emisionom infrastrukturom na teritoriji Srbije "Emisiona tehnika i veze".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.10.2009.

13:09

Default images

Preduzeće se formira izdvajanjem emisione tehnike iz Radio-difuzne ustanove Srbije. Radom preduzeća rukovodiće Upravni odbor, direktor i Nadzorni odbor. Mandat im je pet godina, a imenuje ih i razrešava Vlada Srbije kao osnivač. Prema odluci, direktora, predsednika i članove Upravnog odbora Vlada će imenovati do 20. decembra 2009. godine.

Sredstva kojima se osniva i posluje novo javno preduzeće čine pokretne i nepokretne stvari kao što su zgrade, antenski sistemi, radio-relejni sistemi, zatim imovinska prava i druga sredstva emisione infrastrukture.

Ukupna vrednost tih poslovnih sredstava preuzetih od Radio-difuzne ustanove Srbije procenjena je na 13,8 miliona evra, odnosno više od 1,2 milijarde dinara po srednjem kursu Narodne banke Srbije 1. januara 2009. godine.

Novom preduzeću će bez naknade, po završetku izgradnje i dobijanju upotrebne dozvole, biti prenet na korišćenje Avalski toranj u Beogradu.

Preduzeće će preuzeti zaposlene u Radio-difuznoj ustanovi Srbije koji obavljaju poslove upravljanja, organizovanja, održavanja i razvoja emisione tehnike i veza.

Ono posluje po tržišnim uslovima, a ostvaruje prihode od pružanja usluga korisnicima emisione tehnike, kao i iz drugih izvora u skladu sa zakonom.

Javno preduzeće je dužno da, u skladu sa zakonom, planovima rada i razvoja i programima poslovanja, obezbedi uslove za nesmetano funkcionisanje emisione infrastrukture na teritoriji Srbije i bezbedan rad sredstava i objekata emisione infrastrukture u funkciji emitovanja programa.

To preduzeće treba da obezbedi redovno održavanje i razvoj kapaciteta emisione infrastrukture i sistema veza i njihovo tehničko-tehnološko povezivanje u jedinstven sistem, kao i preduzimanje mera i aktivnosti kojima će se doprineti usklađivanju rada sistema emisione infrastrukture Srbije sa emisionim sistemima i sistemima veza drugih država.

Obaveza izdvajanja emisione tehnike iz Radio-difuzne ustanove Srbije predviđena je Zakonom o radio-difuziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: