Mera za Subotićevu kuću u CG

Tužilaštvo u Beogradu predložilo je Specijalnom sudu određivanje privremene mere zabrane raspolaganja imovinom koju u Crnoj Gori poseduje Stanko Subotić.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.10.2009.

14:14

Default images

Portpaprolka tog suda Maja Kovačević precizirala je da je reč o kući, ali nije mogla da iznosi druge detalje. Tužilaštvo je predložilo ovu meru u okviru istrage koju vodi protiv Subotića, a koja treba da utvrdi koja je sve imovina u njegovom posedu za koju postoji sumnja da je proistekla iz krivičnog dela, kako bi zatražilo njeno privremeno ili trajno oduzimanje.

O predlogu za određivanje privremene mere odlučiće Specijalni sud u Beogradu, koji će potom svoju odluku i molbu za obezbeđenje te odluke proslediti kolegama u Crnoj Gori, kako bi se sprečila eventualna prodaja nepokretnosti.

Specijalno tužilaštvo ranije je najavilo da će kod svih okrivljenih za krivična dela organizovanog kriminala biti sprovedena finansijska istraga, po Zakonu o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom.

Privremena mera obezbeđenja imovine koju Subotić poseduje u Srbiji određena je još prošle godine i odnosi se na dva stana u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici i u Ulici kneza Miloša, kao i na kuću na Ubu.

Protiv Subotića se u Specijalnom sudu vodi postupak zbog optužbi da je organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta u Srbiju tokom devedesetih godina i tako oštetila budžet Srbije za 56 miliona maraka i osam miliona dolara. Subotić je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: