Saradnja MUP-a Srbije, BiH i CG

Predstavnici MUP-a Srbije,Crne Gore i BiH potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti preventive prirodnih i izazvanih nesreća i uklanjanje njihovih posledica.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

12:16

Default images

Ocenjujući da je Memorandum kruna dosadašnje dobre, profesionalne saradnje, oni su najavili da će ona biti još tešnja, kao i da je u planu da tri vlade potpišu sporazum iz ove oblasti.

.Vanredne situacije, tehničko-tehnološke nesreće, poplave, zemljotresi ne znaju za granice i sve službe u regionu moraju tesno da sarađuju, rekao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Srbije, načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Pomoćnik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Samir Agić rekao je da će građani imati bolji, viši nivo organizovanosti institucija za slučaj vanrednih prilika i ocenio da su tri zemlje u ovoj oblasti jako kvalitetne i u odnosu na evropska rešenja.

Prema rečima pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Zorana Begovića, sistemi tri države u ovoj oblasti su veoma kompatibilni, pa je to šansa da budu integrisani, što znači mogućnost da se odgovori na nesreću u svakom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: