Uhapšena bivša direktorka "Pijaca"

Bivša direktorka “Pijaca Beograd” uhapšena je zbog sumnje da je oštetila grad Beograd za više od milion evra.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

09:15

Default images

Beogradska policija privela je bivšu direktorku Gradskih pijaca Gordanu Matijašević i bivšeg i sadašnjeg direktora komunalnog preduzeća "Zvezdara" Vladimira Zorića i Dobrija Asića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili “Pijace” za skoro 109 miliona dinara. U DSS-u, čiji je Matijaševićeva funkcionerka, kažu da je u pitanju politička kampanja protiv te stranke pred izbore na Voždovcu.

Prema navodima MUP-a, Gordana Matijašević sumnjiči se da je od 2006. do 2008. godine, na podstrekivanje Zorića i Asića, ugovarala i plaćala poslove komunalnog održavanja svih pijaca na teritoriji Beograda sa komunalnim preduzećme “Zvezdara” po cenama koje su znatno više od realnih.

Kako se navodi, za te poslove nije sprovođen postupak javne nabavke i Matijaševićeva je pribavila imovinsku korist preduzeću Zvezdara u iznosu od skoro 109 milioma dinara, na štetu Gradskih pijaca, odnosno budžeta grada.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije želeo da komentariše ovaj slučaj, ali je rekao da su svi koji rade u gradu podložni proverama.

“Ja uvek kažem - treba sačekati da se završi suđenje da bismo o nekome govorili da li je kriv ili nije kriv. Mislim da je dobro da svi oni koji se nalaze na pozicijama budu svesni da ako urade tako nešto, jednog dana će neko zakucati na njihova vrata”, rekao je Đilas.

Gordana Matijašević je potpredsednik gradskog odbora DSS-a, a kao član te partije do oktobra 2008. bila je osam godina na čelu “Pijaca”.

U njenoj stranci međutim ocenjuju da je u pitanju političko hapšenje, kao deo kampanje uoči lokalnih izbora na Voždovcu, o čemu možete čitati više u posebnoj vesti.

MUP je saopštio da je reč o nastavku akcije na suzbijanju korupcije i da je svim privedenim određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: