Nađen dečak iz balona

Šestogodišnjak za koga se verovalo da je nestao nakon što je, navodno, sam odjedrio balonom u nepoznato, nađen je kako se skriva u garaži porodične kuće.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.10.2009.

21:36

Default images

Vlasti su saopštile da se posle dvočasovnog leta balon kućne izrade sam prizemljio, ali da u korpi nema dečaka.Američke TV-stanice su neprekidno, u direktnom prenosu, pratile događaj dok su porodica i vlasti strahovale da je dete tokom leta na nekoliko stotina metara visine ispalo iz korpe eksperimentalnog balona na helijum, u obliku letećeg tanjira, kojim je samo uzletelo.

Policija je saopštila da su balon zajedno napravili roditelji dečaka koji se ukrcao i sam uzleteo, i njihova deca. Pun gasa, balon je bio privezan blizu njihove kuće, a kraj njega su se igrala deca.

Usledila je velika državna akcija spasavanja. Balon su pratili helikopteri dok nije sleteo u jedno polje 80 kilometara dalje, a policija i druge službe koje su stigle džipovima, nisu u kopri našle ni traga od deteta.

Akciju je pokrenuo stariji brat šestogodišnjaka koji je rekao da ga je video da ulazi u korpu i da zatim balon brzo uzleće, nošen vetrom.

Vlasti i građani su za detetom tragali duž puitanje koju je balon preleteo, a nekolicina je prijavila da su "videli da je nešto ispalo" iz korpe balona.

Avantura je nakratko prekinula avionske linije u Koloradu zbog opasnosti da se ukrste putanje balona i aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: