Počinju pregovori o "Jat ervejzu"

“Jat ervejz” smanjiće ove jeseni broj zaposlenih i prodati deo imovine, kaže u nacionalnoj aviokompaniji. Država traži i strateškog partnera za "Jat".

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

13:28

Default images

Generalni direktor nacionalnog avio-prevoznika, Srđan Radovanović najavljuje i da će “Jat” biti privatizovan "na bilo koji način". Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić navodi da pregovori za pronalaženje strateškog partnera “Jata” počinju već danas.

Do kraja godine nacionalnu avio-kompaniju napustiće oko 200 zaposlenih. Sa radnicima “Jata” biće postignut dogovor, sredstva za socijalni program su obezbeđena, a biće izbegnuta otpuštanja već će uglavnom biti odlazaka u penziju.

Prema mišljenju Radovanovića, privatizacija nacionalnog avio-prevoznika je neizbežna.

Jedna od opcija za to je raspisivanje tendera, s tim što, kako je rekao, efekat u tom slučaju ne bi bio toliko dobar kao kada bi se primenio model prodaje “Zastave”.

Prvi čovek “Jata” najavio je i prodaju dela nekrtetnina, a kao prvu naveo zgradu u Londonu.

Ministar Mrkonjić kaže da nacioonali avio-prevoznik do kraja godine treba da eliminiše finanisijske probleme, a da pregovori sa potencijalnim strateškim partnerima počinju odmah.

Na pronalasku potencijalnog partnera predstavnici “Jata” već rade, rekao je Radovanović. Oni su trenutno u Dubrovniku, gde se održava međunarodni skup avio-prevoznika.

Opširnije o ovoj temi možete čitati u rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: