Novi napad u Pakistanu

U napadu na zgradu policije u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, danas je poginulo najmanje 13 ljudi a 15 je povređeno, saopštila je policija.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

15:37

Default images

Pakistanska vojska je danas vazdušnim snagama napala šest položaja ekstremista u toj oblasti pri čemu je poginulo 12, a povređeno osam ekstremista, izjavili su vladini i obaveštajni zvaničnici tražeći da im se ne navodi ime.

Pakistanska policija saopštila je da je današnji napad na policijsku stanicu u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, izvelo dvoje bombaša samoubica, među kojima i jedna žena.

"Žena samoubica je bila na motoru i aktivirala je bombu na sebi kada je policija pokušala da je zaustavi. Odmah za njom je bio drugi samoubica u automobilu s eksplozivom", rekao je šef policije Pešavara Liakat Ali Kan.

To je šesti ekstremistički napad u Pakistanu u poslednjih 12 dana uključujući i dve spektakularne operacije na generalštab vojske blizu Islamabada i na tri vojne zgrade u Lahoru, na istoku zemlje, u kojima je ukupno poginulo 170 ljudi.

U današnjem napadu bomba je eksplodirala u vojnoj četvrti Pešavara, blizu zgrade policije, rekao je policijski zvaničnik Asgar Husain.

Napad pakistanskih vazdušnih snaga izveden je uoči najavljene ofanzive kopnenih trupa na ekstremiste.

Pakistanski vojni i politički lideri sastali su se danas u Islambadu radi razgovora o ofanzivi u Južnom Vaziristanu, oblasti jugozapadno od Pešavara.

Posle sastanka, ministra za informisanje Kamar Zaman Kaira rekao je da će lideri Pakistana "preduzeti sve korake radi iskorenjivanja terorizma i ekstremizma u zemlji", ali je odbio da govori o vojnim planovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: