Tadić: Dovršiti saradnju sa Hagom

Predsednik Srbije Boris Tadić poručuje da će Srbija učiniti sve kako bi dovršila saradnju s Hagom i uhapsila Ratka Maladića i Gorana Hadžića.

Izvor: Beta

Petak, 16.10.2009.

17:20

Default images

"Učinićemo sve napore da dovršimo saradnju s Haškim tribunalom. Mi danas ne možemo sa sigurnošću da kažemo da li se oni nalaze u Srbiji, ali činimo sve kao da jesu", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da je danas razgovarao sa američkim ambasadorom za ratne zločine Stivenom Rapom o obavezama Srbije da završi saradnju s Haškim tribunalom.

"Izneo sam jasan stav da čak i kada ne bi postojala ta obaveza da Srbija uhapsi Ratka Mladića i Gorana Hadžića, Srbija bi to učinila zbog toga što želimo da doprinesemo razjašnjavanju svih zločina tokom ratnih zbivanja devedesetih godina i doprinesemo pomirenju među narodima bivše Jugoslavije", istakao je Tadić.

On je naveo da sarađujući s Haškim tribunalom, Srbija doprinosi međunarodnom pravu na koje je suštinski oslonjena kada je u pitanju i odbrana integriteta i suvereniteta Srbije u vezi s pitanjem Kosova i Metohije.

"Naša politika mora biti konzistentna, logična, dobro osmišljena i u tom smislu neodvojivo je jedno od drugog kada je u pitanju međunarodno pravo i pristup Srbije poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava", naglasio je Tadić.

Ambasador Rap sastao se ranije danas i sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem, o čemu možete čitati više u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: