Tirk: Arbitražni sporazum dobar

Slovenački predsednik Danilo Tirk da je arbitražni sporazum o granici s Hrvatskom dobar i time podržao stav vlade.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

21:43

Default images

Tirk je odbacio suprotne tvrdnje doajena slovenačke politike i profesora Pravnog fakulteta u Ljubljani Franca Bučara."To mišljenje ne delim (sa Bučarem) i dalje mislim da je to dobar sporazum", rekao je Tirk i dodao da se u ovom trenutku u Sloveniji i Hrvatskoj odvija proces u vezi sa sporazumom, ali da u Hrvatskoj još nije jasno da li postoji politička volja za njegovo potpisivanje.

"Bilo bi dobro da se uskoro razjasni da li je (u Hrvatskoj) potpis tog sporazuma moguć", rekao je Tirk i upozorio da sam potpis ne znači kraj procesa, jer on zahteva i potvrdu u slovenačkom parlamentu, a nije isključen ni referendum o njemu.

Tirk je upozorio i na štetnost prevelikog odlaganja i dodao da bi bilo dobro "da se proces vodi odgovarajućom, normalnom dinamikom i da se dođe do potpisa za nekoliko nedelja".

Slovenački predsednik je rekao ne vidi da bi oko potpisivanja sporazuma moglo doći do komplikacija i da nema nikakvih posebnih opasnosti.

"U ovom delu Evrope imamo dovoljno mudrosti da znamo da svoje međusobne odnose regulišemo mirno i sabrano i time dokažemo da možemo pitanja ne samo razmatrati, već poneko i da rešimo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: