Tadić: Produbljivanje prijateljstva

Poseta ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva biće prilika da se prodube prijateljski odnosi dve države i intenzivira ekonomska saradnja, kaže predsednik Tadić.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

17:35

Default images

"Rusija je nama prijateljska zemlja, čiju podršku u vezi sa Kosovom ocenjujemo veoma visoko. Srbija želi da ostane prijatelj Rusije i kada postane članica EU", rekao je predsednik Srbije Boris Tadić u izjavi novinarima.

Prema njegovim rečima, međunarodna aktivnost Srbije je ove godine bila na najvišem mogućem nivou, a osnovni cilj pojačanih diplomatskih inicijativa i bilateralnih kontakata jeste rešavanje konkretnih problema građana i države.

Predsednik Tadić je istakao da u kontekstu intenziviranja spoljnopolitičkih aktivnosti Srbije treba posmatrati i predstojeću posetu predsednika Turske Abdulaha Gula, s obzirom na to da je Srbija prirodni ekonomski partner Turske u jugoistočnoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: