Više sporazuma Srbije i Rusije

Za vreme posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu 20. oktobra biće potpisano više sporazuma, programa i memoranduma.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.10.2009.

15:39

Default images

Kako je danas javila agencija Itar-Tas, za potpisivanje je spreman sporazum između vlade Rusije i Srbije o saradnji u oblasti reagovanja u slučaju humanitarnih katastrofa, upozoravanja na prirodne nepogode i tehnogene havarije i eliminisanja njihovih posledica.

Na osnovu tog sporazuma planirano je da Ministarstvo za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije i odgovarajuća služba Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u perspektivi na aerodromu u Nišu “formiraju regionalnu bazu, odgovornu za veliki deo Balkana”, navela je ruska državna agencija.

Očekuje se, takođe, zaključivanje sporazuma između Ministarstava unutrašnjih poslova dveju zemalja o saradnji u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, kao i sporazum o saradnji između Državne dume (donjeg doma ruskog parlamenta) i Skupštine Srbije.

Predviđeno je potpisivanje programa međuvladine saradnje u oblasti kulture, nauke, sporta i omladinske politike za period 2009/2010, memoranduma o saradnji između administracije Kurske oblasti i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.

Tokom posete Medvedeva biće potpisan i sporazum između ”Gasproma” i ”Srbijagasa” o formiranju zajedničke kompanije za modernizaciju podzemnog skladišta gasa ”Banatski Dvor”, koji je parafiran 15. oktobra u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: