Eksplozija u Kišinjevu

Najmanje 40 osoba je povređeno je u noćašnjoj eksploziji u centru glavnog grada Moldavije Kišinjevu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.10.2009.

07:51

Default images

Do eksplozije je došlo nešto pre ponoći, u vreme održavanja koncerta na glavnom gradskom trgu, organizovanom povodom Dana grada, prenela je agencija Itar Tas. "Prema prvim rezultatima istrage, nema sumnje da je eksplodirala ručna bomba", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Moldavije Viktor Katane. Više hiljada, uglavnom mladih ljudi, okupilo se u centru Kišinjeva kako bi čuli muzičare iz zemlje i inostranstva.

"To je bio ili huliganski čin ili teroristička akcija", dodao je Katane.

Lekar hitne pomoći Andronik Valeri rekao je da je u bolnicu primljeno oko 40 ljudi, od kojih je petoro zadržano na lečenju.

Prema navodima očevidaca, oko 3.500 mladih ljudi prisustvovalo je koncertu organizovanom povodom Dana grada, na kojem su učestovali muzičari iz zemlje i inostranstva.

Službenici državne bezbednosti izjavili su da je bomba, najverovatnije sakrivena u kutiji, eksplodirala pola sata pre ponoći, u vreme nastupa ruske pop grupe "Bravo".

U bivšoj sovjetskoj republici Moldaviji, jednoj od najsiromašnijih evropskih zemalja, vlada politička nestabilnost od jula, kada je komuniste na izborima porazila prozapadna koalicija, koja se zalaže za evropske integracije.

Vlada je formirana, a parlament bi 23. oktobra trebalo da izabere predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: