Klaus ne menja poziciju o Lisabonu

Predsednik Češke Vaclav Klaus izjavio je da ne nemarava da menja svoj stav prema potpisivanju Lisabonskog sporazuma.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

17:21

Default images

"Ništa novo na račun toga ne mogu da kažem", rekao je Klaus, posle susreta sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevom, prenela je agencija Itar-Tas. Istakavši da "ne vidi nikakav razlog da iz Moskve šalje signal Evropskoj uniji", Klaus je kazao da je Medvedevu rekao da on "i ne samo on" strahuje od "produbljenja integracije u okviru EU", prenela je agencija RIA novosti.

"Za mene je to ozbiljno pitanje. Za mene je to stvar životna i principijelna", rekao je češki predsednik, dodavši da su "uslovi koje je izneo za potpisivanje sporazuma ozbiljni".

"Misao da se može zaboraviti na svoja obećanja je pogrešna", rekao je Klaus na zajedničkoj konferenciji za novinare posle susreta u podmoskovskoj rezidenciji ruskog predsednika, preneo je Itar-Tas.

"Dijalog o tome kako će izgledati EU nastaviće se", rekao je predsednik Češke Republike.

Samo Češka nije ratifikovala Lisabonski sporazum, koji predviđa široku reformu institucija Unije, podsetila je ruska državna agencija.

Na samitu u Lisabonu 2008. godine svi lideri zemalja EU potpisali su sporazum, a radi stupanja na snagu potrebno je da ga ratifikuju sve članice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: