MMF: PDV nije predmet razgovora

Povećanje poreza na dodatu vrednost nije predmet razgovora sa Vladom Srbije, kaže predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Izvor: Beta

Sreda, 14.10.2009.

13:06

Default images

Povećanje PDV-a, međutim, nije isključeno ako ostale mere za smanjenje javne potrošnje ne budu dale rezultate, rekao je Lisovolik u razgovoru s rukovodstvom Saveza samostalnih sindikata Srbije o načelnim predlozima Međunarodnog monetarnog fonda za reformu javnog sektora.

Kako je saopštila ta sindikalna centrala, Lisovolik je istakao da je neophodno smanjenje javne potrošnje radi prevazilaženja ekonomske krize i održivosti makroekonomskog sistema.

Predstavnik MMF je naveo da je učešće rashoda za penzije u BDP-u veoma visoko, oko 14 odsto, i da ga je neophodno smanjiti, a kao jedan od načina naveo i izjednačavanje godina starosti za penzionisanje muškaraca i žena.

Poseta Lisovolika Savezu samostalnih sindikata Srbije je, kako se ističe u saopštenju sindikata, prva poseta predstavnika MMF jednom sindikatu u Srbiji. Susret je organizovan povodom dolaska Misije MMF, 22. oktobra, na razgovore sa Vladom Srbije o drugoj i trećoj reviziji kreditnog "stend baj" aranžmana u ukupnoj vrednosti oko 2,9 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: