Predstavnici Berklija u Beogradu

Predstavnici čuvenog muzičkog koledža Berkli iz Bostona došli su prvi putu Srbiju, u potrazi za najvećim muzičkim talentima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

23:31

Default images

U narednih 7 dana, talentovani mladi muzičari iz Srbije i regiona, polagaće prijemni isit za ovaj prestižni univerzitet.“Voleo bih da napravimo od Beograda centar Balkana i pokušamo da na godišnjem nivou regrutujemo studente koji su veoma talentovani i pruzimo im mogućnosti da uspeju na Berkliju”, kaže Gojko Damjanović, asistent direktora za prijem studenata na Berkli muzički koledž.

Dušan Vukmirović je maturant muzičke škole "Stanković". Već svira u bendovima, a pored pored džeza koji mu najviše leži, zainteresovan je i za druge vrste muzike. Velike nade polaže u prijemni ispit za Berkli muzičku.

“Prijemni je jako čudan, sviranje nije broj jedan, već koliki si kapacitet da napraviš muzički posao, koliku si karijeru izgradio, ukucaju na goglu”, kaže Dušan Vukmirović.

92 mladih muzičara je apliciralo za Berkli muzički koledž, a 62-je će svirati na audicijii, u petak i subotu, nakon čega će se odlučiti kome će biti dodeljene stipendije. Berkli je otvoren za sve muzičke stilove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: