Obradović: Platićemo dug škole

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da će ministarstvo platiti dug Medicinske škole u Leskovcu, koja zbog 70 miliona dinara duga ne radi od maja.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 12.10.2009.

20:35

Default images

Blokada je nastala na osnovu izvršnog sudskog rešenja za neisplaćeni dug sa kamatama leskovačkom preduzeću "Novogradnja", koje je 2005. godine sagradilo novi školski objekat nakon što je stari izgoreo u požaru. Ministar Obradović je rekao da profesori neće plaćati ceh zbog blokiranog računa.

"Mi ćemo svoje obaveze, kolike god da su, ispuniti. Ne mogu da kažem da ćemo to učiniti danas ili sutra, jer novca jednostavno nema, ali ćemo stvari rešavati", kazao je i dodao da sumnja da dug može biti tako velik.

"Ja sam Vladi predložio da se formira trojna komisija, da Ministarstvo pravde, prosvete i finansija, svako sa svoje strane, ispita slučaj Medicinske škole. Za mene je to način da se ovo pitanje reši", kazao je Obradović.

Gradnja novog objekta Medicinske škole bila je zajednički finansijski projekat Ministarstva prosvete i lokalne samouprave.

Radovi su procenjeni na blizu 104 miliona dinara, uplaćeno je 76 miliona dinara, a za preostali dug, koji je tokom suđenja uvećavan, "Novogradnja" je tužila Medicinsku školu, nosioca investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: