Ime fiksnog operatera do kraja 2009

Do kraja godine biće poznat novi, drugi operater fiksne telefonije. Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić očekuje znatno bolju uslugu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

20:23

Default images

Dolazak konkurencije trebalo bi da podstakne dosadašnjeg monopolistu "Telekom" da i sam unapredi kvalitet svojih usluga, kaže ministarka.To neće smanjiti cene usluga koje su i sada niske, kaže ministarka Matić za B92, ali bi trebalo da znatno podigne kvalitet usluga koje će, za isti novac biti ponuđene građanima.

"Cilj je da se korisnicima ponudi objedinjeni paket usluga, kako ne bi morali da plaćaju više različitih računa za internet, mobilni telefon ili kablovsku televiziju", rekla je Matićeva.

Odgovarajući na kritike iz struke da je pre dovođenja drugog operatera trebalo rešiti pitanje privatizacije “Telekoma” jer će gubitak monopolskog položaja i dolazak konkurencije verovatno umanjiti vrednost te kompanije, ministarka Matić kaže da očekuje suprotno i da će “Telekom” biti prinuđen da se i sam modernizuje.

Ovde možete pogledati gostovanje ministrake za telekomunikacije Jasne Matić u Vestima B92. "To je konkurencija koja će omogućiti veće ulaganje u fiksnu telefoniju koja je kod nas zanemarena. Ne treba zaboraviti da je sigurno više od 150.000 naših građana tražilo da dobije priključak, ali nije bilo mogućnosti za to. Imamo i na desetine hiljada dvojnika, čak i u centru Beograda, što je u svetu dana nepoznat pojam", kaže Matićeva.

Zainteresovani se već javljaju, kaže ona, ali ne želi da u ovom trenutku otkriva o kome je reč.

Ministarka za telekomunikacije je rekla i da se očekuje da će među zainteresovanima biti i neki od operatera koji u Srbiji već pružaju druge vrste usluga, a to su pre svega kablovska televizija, internet i mobilna telefonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: