Serija bombaških napada, 19 žrtava

U seriji bombaških napada u iračkoj zapadnoj provinciji Anbar u nedelju poginulo je 19 osoba, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.10.2009.

20:56

Default images

Ta provincija je bila uporište pobunjenika, gde su američke trupe nailazile na najintenzivniji otpor, ali je kasnije postala primer uspostavljanja mira. Nasilje je značajno smanjeno nakon što su se lideri lokalnih klanova udružili sa američkim trupama umesto sa terorističkom Al Kaidom, što je bio ključan preokret rata u Iraku.

Eksplozije su se dogodile u Ramadiju, glavnom gradu provincije, 115 kilometara zapadno od Bagdada. Sve su izvedene automobilima u kojima je bio eksploziv.

Zvaničnik policije rekao je da je prvo eksplodirao automobil bomba nedaleko od glavne policijske stanice i sedišta lokalnih vlasti.

Druga eksplozija se dogodila dok su policajci prolaznici pružali pomoć ranjenima, a treća sat kasnije pored ulaza u bolnicu, rekao je zvaničnik policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: