Protest opozicije u Albaniji

Više hiljada pristalica albanske opozicije protestovalo je u Tirani, optužujući vladajuću Demokratsku partiju premijera Saljija Beriše za izbornu krađu.

Izvor: Beta

Subota, 10.10.2009.

20:49

Default images

Socijalisti bojkotuju rad novog parlamenta i traže istragu o rezultatima izbora održanih 28. juna. Demokrate demantuju optužbe da je bilo izborne krađe. Demokratska partija osvojila je 75, a socijalisti 65 mandata u skupštini koja ima ukupno 140 mesta.

Lider Socijalističke partije Edi Rama izjavio je na današnjem skupu da počinje "sezona protesta" i apelovao na građane da potpišu peticiju kojom se traži istraga o izbornim rezultatima.

Strani posmatrači ocenili su da su junski izbori bili bolji od prethodnih, ali da nisu ispunjeni svi međunarodni standardi. Oni su opoziciju pozvali da okonča bojkot parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: