SPS: Statut da ne stvara državu

Predsednik SPS-a Ivica Dačić kaže da ta stranka nikada neće glasati za Statut Vojvodine koji od nje pravi državu.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.10.2009.

19:59

Default images

Dačić je na završnoj konvenciji koalicije SPS-PUPS-JS uoči izbora u Vrbasu 18. oktobra, kazao da se ta stranka zalaže za Vojvodinu u Srbiji, odnosno njenu autonomiju "u skladu i do granica Ustava Srbije". Prema njegovim rečima, lokalni izbori u Vrbasu nisu značajni samo za tu opštinu, već i celu Srbiju.

On je naglasio da se koalicija SPS-PUPS-JS zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države, očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, za prava Srba u zemljama u regionu, kao i opstanak Republike Srpske na osnovu Dejtonskog sporazuma.

Dačić, koji je i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova , istakao je da se koalicija zalaže i za evropske integracije Srbije i podsetio da će ovih dana ekspertska grupa Evropske komisije posetiti Beograd i imati sastanke u MUP-u i Ministarstvu pravde da bi utvrdili da li je Srbija ispunila kriterijume za ukidanje viza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: