Konuzin: Poseta od ključnog značaja

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin smatra da će predstojeća poseta ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Srbiji imati ključni značaj za odnose dve zemlje.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2009.

18:51

Default images

On je najavio da će ruski i srpski predsednik razgovarati o ekonomskoj i naučno-tehničkoj saradnji, kao i da će potpisati mnoge sporazume.

“Mi smatramo da će ova poseta biti ključna za naše odnose. Kao prvo, ova poseta će biti od velikog simboličkog značaja. Oni će razgovarati o saradnji u političkoj sferi, u trgovinsko-ekonomskoj, naučno-tehničkoj. Ubeđen sam da će ti dogovori koje će postići naši predsednici, postati temelj za našu saradnju na desetine godina unapred”, očekuje Konuzin.

Ministar policije Ivica Dačić istovremeno najavljuje da će posetu Dmitrija Medvedeva Beogradu pratiti najviše mere bezbednosti.

A sto najboljih trubača u Srbiji deo svog nastupa na beogradskom Trgu Republike 20. oktobra posvetiće ruskom predsedniku. Više o pripremama za ovaj događaj možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: