EPS: Moguće poskupljenje struje

Elektroprivreda Srbije tražiće krajem godine poskupljenje struje, ali neće tražiti da to bude 30 odsto na koliko ima pravo, poručuju iz te kompanije.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2009.

13:58

Default images

Predsednik Upravnog odbora EPS-a Aca Marković objasnio je da je Agencija za energetiku utvrdila, na osnovu važeće metodologije, da EPS ima pravo da poveća cenu električne energije za 30 odsto. On je dodao da EPS neće tražiti da struja u narednoj godini poskupi u tom procentu, ali nije precizirao koliko poskupljenje će zahtevati.

Marković je rekao da će EPS krajem godine predložiti vladi poskupljenje struje za 2010. godinu, s obzirom na to da je odlaganje poskupljenja u ovoj godini stvorilo finansijske probleme EPS-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: