Kada će otpuštanja pred Skupštinu

U Skupštini Srbije još uvek ne znaju kada će pred poslanike stići zakonski predlog o racionalizaciji broja zaposlenih u državnoj upravi, koji je usvojila vlada.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2009.

12:50

Default images

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović još uvek ne zna kada će se pred poslanicima pojaviti predlog zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u državnom sektoru, koji je usvojila Vlada Srbije.

“Još uvek nisam sigurna da li će to biti uredba ili zakon. Ako bude uredba onda će to vlada doneti definitivno, a predlog zakona čim nam vlada dostavi mi ćemo staviti na dnevni red. Međutim, o tome za sada nemamo bilokakve informacije” rekla je za B92 predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Djeanović.

Srećković: Stručnost kao kriterijum

Ministar za dijasporu Srđan Srećković kaže za B92 da će osnovni kriterijum kojim će se to ministarstvo rukovoditi pri racionalizaciji biti stručnost.

Srećković ističe da će se racionalizacijom, koju je predvidela Vlada Srbije, doći do efikasnije državne uprave kao i da u roku od dve do tri godine postoji mogućnost da se plate u javnom sektoru povećaju.

"Ono što je za mene veoma važno, a to je i stav Srpskog poketa obnove, je da kriterijumi moraju biti vrlo jasni, da ne sme biti politikanstva i da ne sme da se dogodi da bilo ko dobije otkaz zato što jeste ili nije član neke političke stranke”, objasnio je Srećković.

On je dodao da će, kada on bude morao da donese odluku o otpuštanjima u svom resoru, glavni kriterijumi biti stručnost, socijalni momenat i opravdanost radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: