Cvetković: Podrška odluci o BiH

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da je stav zvaničnog Beograda da Srbija prihvata sve o čemu se tri strane u Bosni i Hercegovini budu dogovorile.

Izvor: Beta

Subota, 10.10.2009.

00:51

Default images

"Zvanični stav generalno prema Bosni i Hercegovini je da mi prihvatamo sve ono o čemu se strane budu dogovorile. Prihvatićemo bilo koji dogovor. To je zvanični stav", rekao je Cvetković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je kazao da bi Srbija želela da se nađe rešenje koje će biti prihvatljivo za sve učesnike i da očekuje da će razgovori teći u tom pravcu.

Jeremić: "Važno je postići kompromis"

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić najavio je da će poslednja dešavanja u Bosni i Hercegovini biti tema i u Istanbulu , gde bi trebalo da razgovaraju ministri spoljnih poslova Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske.

"Mislim da je u ovom trenutku izuzetno važno održati što je moguće čvršće susedske veze", kaže on.

"Ovog trenutka u Bosni se odvija jedan proces za koji se nadam da bi mogao biti završen kompromisom, važno je postići kompromis koji bi omogućio da BiH, a i svi ostali krenu još brže krenu putem evropskih integracija", smatra Jeremić.

Jeremić u Istanbulu učestvuje na sastanku zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Vuk Jeremić je rekao tim povodom da je upravo regionalna saradnja jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i da su mir i stabilnost u regionu preduslov za evropske integracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: