Goranu Miliću oduzet stan

Hrvatskom novinaru Goranu Miliću sudskom odlukom oduzet je stan u centru Beograda koji mu je pre više od dvadeset godina dodelila Radio-televizija Beograd.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2009.

18:16

Default images

Nakon sudskog spora koji je trajao sedamnaest godina, danas je izvršeno i Rešenje o prinudnom iseljenju, doneto na osnovu pravosnažne i izvršne presude Trećeg opštinskog suda.

Sitnice natrpane u par džakova i nešto dotrajalog nameštaja bilo je sve što je izneto iz već ispražnjenog, bivšeg stana Gorana Milića. Izvršenju sudske odluke, pored sudskog izvršitelja, dva policajca i dva svedoka, nije prisustvovao niko od strana u sporu, pa ni Milićev posinak Igora Katanića koji je u stanu stanovao od odlaska poznatog novinara iz Srbije.

“Namera je bila da mi se oduzme stan, da se preda gospođi sudiji Dragici Ljumović koja će verovatno napraviti neki manevar da sada taj stan bude dat nekom drugom, a njoj će u zamenu biti dat neki treći. Žaliću se na sve moguće instance, kojih očito da u Srbiji više nema”, rekao je za B92 Milić.

On je naveo da je pisao predsedniku Srbije Borisu Tadiću, gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu i na još dvadesetak adresa i da se “niko nije udostojio odgovora”.

Treći opštinski sud u Beogradu odluku o oduzimanju stana doneo je po tužbi opštine Stari grad koja je još 1996. godine pokrenula postupak za otkaz ugovora o korišćenju stana i Milićevo iseljavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: