Đilas: Krađa ploče je skandal

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je krađa spomen-ploče postavljene na mestu ubistva novinara Slavka Ćuruvije skandal.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.10.2009.

20:15

Default images

On je najavio i da će grad, ukoliko ne bude pronađena, finansirati izradu nove. "Videćemo zašto je tako nešto urađeno", rekao je Đilas novinarima ukazavši da je teško uhvatiti nepoznate počinioce ovog dela.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je juče da je ukradena spomen-ploča s mesta na kome je ispred svog stana 11. aprila 1999. ubijen Slavko Ćuruvija, novinar, urednik i vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina".

Predstavnici NUNS-a su odmah krađu prijavili policiji koja je izvršila deteljan uviđaj na mestu događaja, a protiv NN počinilaca biće pokrenuta tužba pošto se radi o krivičnom delu za koje je zaprećena kazna od godinu dana zatvora.

Udruženje novinara Srbije i NUNS su izrazili ogorčenje zbog ovog sramnog vandalskog čina, uz zahtev da se spomen-ploča vrati na mesto na koje je postavljena na godišnjicu ubistva Ćuruvije, čiji počinioci do danas nisu otkriveni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: