Istraga protiv Svetlane Ražnatović

Okružni sud u Beogradu dobio je dokumentaciju iz Turske, Francuske i Bugarske u vezi sa prodajom fudbalera Obilića, za koju se sumnjiči Svetlana Ražnatović.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2009.

19:02

Default images

Tu informaciju je za B92 potvrdila portparolka Okružnog suda, Ivana Ramić. Svetlana Ražnatović okrivljena je za zloupotrebu službenog položaja, a dokumentacija je dostavljena putem međunarodne pravne pomoći. U Okružnom sudu u toku je istražni postupak protiv Ražnatovićeve, koji je počeo još 2003. godine.

Okružno tužilaštvo tereti Ražnatovićevu da je zloupotrebila službeni položaj i prekoračila ovlašćenja, da je od 1998. do 2003. godine protivpravno pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara.

U emisiji “Insajder” još u februaru prošle godine objavljeni su svi detalji o poslovanju Ražnatovićeve, a nekadašnji predsednik kluba Žarko Nikolić ekskluzivno je još tada objasnio kako je sve funkcionisalo.
Plakati sa imenom najnovijeg hita Svetlane Cece Ražnatoviæ...
Više od deset igrača Obilića krajem devedesetih i 2000. godine otišlo je u inostranstvo, bez ikakvog obeštećenja prikazanog u knjigama kluba.

Igrači su napuštali klub uz potvrdu da iz kluba odlaze na pozajmicu bez obeštećenja, nijedan dinar nije legalno ulazio u klub, a država je ostala uskraćena za ceo iznos poreza.

Dok su formalno igrači odlazili kao slobodni, čelnici Obilića su u inostranstvu naplatili svaki evro njihove vrednosti.
...i veèerašnja reakcija na Fejsbuku
“Problemi su nastali posle smrti Željka Ražnatovića, kada sam ja posle par meseci, četiri meseca posle Željkove smrti, upozorio upravu celu FK Obilić, sekretara i ostale u klubu, da transferi igrača, koji su prodati za vreme Arkanovog života, su delimično naplaćeni, a delimično treba da se naplate u 2000. godini i da je Ceca Ražnatović, sa svojom sestrom Lidijom, u martu mesecu, februaru-martu mesecu, naplatila nekoliko miliona maraka na njene privatne račune na Kipru”, rekao je tada Nikolić.

On je, posle saznanja da novac od transfera ne ulazi u klub, pokušao da jednu ratu za transfer Ivana Vukomanovića u Bordo naplati preko računa, u čemu nije uspeo. “Ja sam 8. razgovarao sa Rankom Stojićem, koji je bio menadžer za naplatu tih para, koji je meni doslovce rekao da on mora da razgovara sa Cecom, on neće da rizikuje svoj život i da ima problema. Ja kažem: ‘Bre, šta ima veze Ceca sa Obilićem? Obilić je državno preduzeće, gde sam ja predsednik i da ona nema nikakvu ulogu’. Uglavnom, ona je naplatila tih miliona dolara”, tvrdi Nikolić.

Ražnatovićeva je uhapšena u akciji "Sablja" 2003. godine i u pritvoru je provela dva meseca.

Istragom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Veličković, koja se tereti jer je otvorila devizne račune u kiparskoj "Popular banci" i "Rajfajzen banci" u Segedinu.

Na ove račune "slivao se" novac od prodaje igrača, a Veličkovićeva ga je podizala i odnosila sestri.

Optužnica još nije podignuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: