Egereši: "Najevropskiji" zakon

Usvajanje Zakona o nacionalnim savetima snažno podstiče evropsku orijentaciju Srbije, kaže predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereš.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2009.

20:57

Default images

Kako se navodi u saopštenju iz Egerešijevog kabineta, on je, za vreme posete Briselu, u razgovoru sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom ocenio da je taj zakon "najevropskiji" koji je do sada donet u Skupštini Srbije.

"Veoma sam ponosan zbog toga što je donet zakon o nacionalnim savetima, jer je to akt izrazito evropskog karaktera i pokazuje evropsko lice Srbije", rekao je Egereši.

Kacin se saglasio da je Zakon pozitivan korak Srbije ka pridruživanju EU i ponovio da je Unija spremna da Srbiju stavi na takozvanu "belu šengensku listu" od 1. januara 2010. godine.

Egereši je pozitivno ocenio tu nameru EU i rekao da je uveren da će Vlada Srbije ispuniti sve uslove za ukidanje viza, jer je osnovni interes države da učini sve kako bi obezbedila slobodno kretanje građana i oživljavanje privredne saradnje.

Poslanici Evropskog parlamenta Čaba Tabai i Gal Cinga pozitivno su ocenili Zakon o nacionalnim savetima i najavili da će taj Zakon 17. novembra biti predstavljen u Evropskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: