Zakoni za bolju životnu sredinu

Ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić izjavio je da je briga o zaštiti životne sredine neophodna za razvoj turizma i uslužnih delatnosti u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2009.

13:28

Default images

Otvarajući sajam turizma, ekologije, hortikulture i sajam lova, ribolova i sporta, on je istakao da Vlada Srbije sprema zakone i podzakonska akta koja bi trebalo da sistem zaštite životne sredine učine bolje organizovanim i dostupnijim za sve koji žele da ulažu u tu oblast.

Dulić je rekao da će sledeće godine na Novosadskom sajmu središte interesovanja biti na upravljanju otpadom, industriji reciklaže i dobrim rezultatima ekoloških taksi, jer je, kako je naveo, jedino na taj način moguće učiniti Srbiju lepšom zemljom.

"Tada će biti mnogo lakše investirati u proizvodnju hrane i u hotelijerske i turističke usluge, jer je nemoguće zamisliti održivi razvoj i razvoj celog društva ako su nam ulice pretvorene u divlje deponije, a korita reka u groblje za stara vozila i frižidere, što je, nažalost, situacija u našoj zemlji", rekao je Dulić.

Vojvođanski sekretar za privredu Ištvan Pastor kaže da političari u Srbiji govore o turizmu kao o grani koja ima potencijal za uspeh, ali da je samo mali deo tog potencijala iskorišćen.

"Mi ćemo uskoro prezentovati stručnoj i političkoj javnosti završnu verziju Marketing strategije razvoja vojvođanskog turizma i taj dokument ćemo usvojiti do kraja godine", naveo je Pastor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: