Dragin: Povoljnije do mehanizacije

Ministar poljoprivrede Saša Dragin potpisao je Protokol o saradnji sa vodećim uvoznicima poljoprivrednih mašina i prodavcima poljoprivredne mehanizacije.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2009.

13:16

Default images

Cilj Protokola je pružanje podrške poljoprivrednim proizvođačima za plasman pšenice, kukuruza, soje i suncokreta roda 2009. godine, kao i za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.Ministarstvo je saopštilo da će akcija trajati do 31. 12. 2009. godine.

Ministar Dragin potpisao je Protokol o saradnji sa 10 članica Poslovnog udruženja uvoznika poljoprivredne mehanizacije - "Agropanonka", "Agrocesla", "Agromehanika", "Agrovojvodina Mehanizacija", "Almeks", "Delta Agrar", "ITN", "Masferg Agro" i "Res Trade".

Protokol podrazumeva nabavku nove poljoprivredne mehanizacije na osnovu naturalne razmene pšenice, kukuruza, soje i suncokreta roda 2009. godine u procentu do 50% cene nove poljoprivredne mehanizacije, dok će se ostatak od 50 odsto plaćati gotovinski ili iz sredstava obezbeđenih u okviru Programa mera za kreditiranje poljoprivredne proizvodnje u 2009. godini ili drugih kredita.

Poljoprivredni proizvođač (fizičko lice i zemljoradnička zadruga) i prodavac poljoprivredne mehanizacije pri kupovini mehanizacije međusobno regulišu način skladištenja odnosno preuzimanja pšenice, kukuruza, soje i suncokreta roda 2009. godine, naveo je Dragin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: