Otvorena Dečja nedelja

Dečja nedelja je svečano otvorena u Domu Narodne skupštine u prisustvu predstavnika vlasti, UNICEF-a, đačkih parlamenata i organizacije Prijatelji dece Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2009.

16:19

Default images

Ova manifestacija tradicionalno se održava početkom oktobra. Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je da je siromaštvo osnovni problem dece u Srbiji i da u zemlji živi 155.000 dece u siromaštvu, a isto toliko njih na granici siromaštva.

"Imamo odlične zakone, imamo odlične strategije, ali od tih zakona do svakodnevnog života je jako dug i težak i često, moram da priznam, nerealizovan put", rekao je Ljajić.

"Moramo da više na tome insistiramo, da svako slovo zakona bude ispoštovano, da nastavimo da harmonizujemo naše zakonodavstvo sa međunarodnim standardima i svakako da primenimo strategiju o smanjenju siromaštva", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: