Uplaćen deo duga "Jat tehnici"

Kompanija "Jat tehnika" odustala je od štrajka, pošto je aviokompanija "Jat ervejz" uplatila deo duga od 110 miliona dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2009.

16:18

Default images

Tokom dana zaposleni u "Jat tehnici" zapretili su "jatu" da će ponovo obustaviti servisiranje "Jatove" flote ukoliko obećani novac ne bude uplaćen na račun ove kompanije do kraja radnog dana, kao što je i obećano u petak, kada je prekinut štrajk.

Novac je na račun "Jat tehnike" uplaćen pred sam kraj radnog vremena, oko 17 sati.

Kako je za B92 rečeno u sindikatu "Jat tehnike", posle informacije da je deo duga uplaćen, "Jat tehnika" je nastavila sa redovnim servisiranjem "Jatovih" aviona.

Kratak prekid rada "Jat tehnike" tokom današnjeg dana nije uticao na aviosaobraćaj.

Aviokompanija “Jat ervejz” saopštila je ranije da će svi danas planirani letovi biti obavljeni, navodeći da će "Jat", u slučaju potrebe, tehničke preglede obavljati na osnovu alternativnog rešenja, odnosno uz pomoć mreže svojih poslovnih partnera u inostranstvu.

Prethodno, izvršni direktor "Jat tehnike" Vlada Krunić rekao je za B92 da zaposlenima u "Tehnici" plata kasni upravo zato što ne mogu da naplate dug od "Jat ervejza".

"Mi smo imali čvrsta uveravanja u petak pre deset dana da ćemo dobiti novac, pa smo prošli petak dobili opet još čvršća uveravanja sa još viših institucija da ćemo dobiti novac do 12 sati, pa je to pomereno do kraja radnog vremena i jednostavno - tog novca nema", rekao je Krunić.

"Neko se poigrava sa nama, dok je istovremeno ' Jat' danas u 10 sati uredno isplatio lične dohotke svojim zapsolenima i vlada veliko ogorčenje među ljudima", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: