ANEM osudio napad na "Pink"

ANEM osudio bacanje bombe na zgradu televizije Pink uz ocenu da je taj čin "faktor" ograničavanja slobode javnog informisanja i slobode izražavanja.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.10.2009.

14:05

Default images

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija iskazuje punu solidarnost sa Pinkom i zaposlenima u toj medijskoj kući i zahteva od nadležnih da bez odlaganja sprovedu detaljnu istragu, otkriju napadače i izvedu ih pred lice pravde", piše u saopštenju. Na zgradu Pinka u noći između subote i nedelje dvojica napadača bacila su bombu sa motocikla u pokretu.

Policija je saopštila da u napadu nije bilo povređenih i da je pričinjena materijalna šteta.

Urednica Pinka Tanja Jordović rekla je da se pretpostavlja da je bačena bomba epilog spora oko parkinga, te da uzrok nije u uređivačkog politici.

ANEM je ukazao da, bez obzira na motive, napad sam po sebi stvara dodatni osećaj nesigurnosti kod medija i medijskih poslenika

“Bez obzira na motive tog divljačkog čina, bomba bačena na Pink je nastavak talasa nasilja koji je zahvatio Beograd i brojnih napada na medije, njihovu opremu i novinare prethodnih godina", naveo je ANEM.

ANEM podseća da nisu otkriveni odgovorni za ranije bombaške napade, poput onog na novinara nedeljnika "Vreme" Dejana Anastasijevića 2007. godine.

"Činjenica da napadi na medije i novinare, pa čak i njihova ubistva, ostaju nerazjašnjeni po osam, deset i više godina, kao u slučaju
Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović, kao i sporost pravde kad počinioci ipak budu otkriveni, kreirali su klimu u kojoj napadači na Pink nisu zazirali ni od kamera na zgradi te medijske kuće i u njenoj neposrednoj blizini", piše u saopštenju ANEM-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: