Vlada u četvrtak o racionalizaciji

Vlada Srbije će na sednici, u četvrtak, 8. oktobra, odlučivati o zakonskim aktima kojima će biti utvrđen način racionalizacije zaposlenih u državnoj upravi.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 05.10.2009.

14:09

Default images

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić očekuje da će, u skladu sa dogovorom, reprezentativni sindikati dostaviti danas svoje primedbe i sutegestije na nacrt zakona koji je njihovim liderima podeljen u četvrtak.

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović izjavio je da ne poriče objektivne razloge za racionalizaciju u obrazovnom sistemu, ali naglašava da će sindikati insistirati na tome da se utvrde jasni kriterijumi za odlazak zaposlenih.

On je naveo da je jedan od zahteva sindikata da za one koji dobrovoljno odu iz sistema obrazovanja otpremnine budu podsticajne, a ne minimalne.

Prema proceni Sindikata obrazovanja oko 3.500 zaposlenih ispunjava jedan od uslova za penzionisanje. Prema istim podacima u ukupno 1.847 osnovnih i srednjih škola radi oko 103.000 zaposlenih, dok je broj đaka oko 900.000.

Lider Saveza samostalnih sindikata Ljubisav Orbović i vođa UGS "Nezavisnost" Branislav Čanak obavezali su se u četvrtak, posle sastanka sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrima Ljajićem i Mlađanom Dinkićem, da će danas dostaviti primedbe i sugestije tih sindikata na akta o racionalizaciji zaposlenih u državnoj upravi.

Predsednik Sindikata zaposlenih u državnoj upravi Njegoš Potežica kritikovao je način, ali i rokove, navodeći u subotu da on, kao neko ko rukovodi sindikatom zaposlenih u upravi, o tim aktima nije obavešten, osim usmeno.

Opširnije možete čitati u rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: