Studenti na usavršavanju u Nemačkoj

Ambasada Nemačke u Beogradu i Evropski pokret u Srbiji, treću godinu realiziju program "Dobro došli u Nemačku" za 60 društveno aktivnih studenata iz Srbije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.10.2009.

13:59

Default images

Pobednici konkursa, studenti druge, treće i četvrte godine fakulteta, otputovaće u oktobru i novembru u dvonedeljnu posetu Nemačkoj. Zamenik nemačkog ambasadora Hans Urlih Sidbek rekao je da na tom putovanju studente očekuje upoznavanje sa političkim, univerzitetskim i kulturnim institucijama nemačke države.

"Vaše iskustvo koje budete stekli na ovom putovanju očekujem da primenite na vašem budućem društvenom angažovanju u nekim nevladinim organizacijama ili političkim strankama, kako biste što više doprineli saradnji naših zemalja i učlanjenju Srbije u EU ", naveo je Sidbek.

Predstavnica Evropskog pokreta u Srbiji, Svetlana Stefanović, rekla je da je nastavak saradnje sa vladom Republike Nemčke od izuzetnog značaja, jer više od 75 odsto studenata, među kojima su i društveno aktivni, nikada nisu bili van Srbije. Počev od 2007. godine preko 250 studenata i srednjoškolaca imalo je priliku da putuje u Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: