Odloženo suđenje Uskokoviću

Ponovljeno suđenje bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd Branislavu Uskokoviću odloženo je za 13. novembar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2009.

12:19

Default images

Optužnica ga tereti za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službenih isprava i nesavestan rad. Uskokovića je Okružni sud u Beogradu oktobra 2006. godine prvostepeno osudio na devet godina zatvora, ali je tu presudu Vrhovni sud ukinuo. Uporedo sa ovim postupkom, sprovodiće se i postupak za preispitivanje porekla Uskokovićeve imovine.

Advokat Branislava Uskokovića Slobodan Ružić rekao je za B92 da su dva razloga zbog čega je danas odložen glavni pretres.

"Prvi je taj što mi je danas uručena izmenjena optužnica, a po zakonu okrivljeni i njegov branilac imaju pravo da dobiju dodatan rok da se izjasne. Sa druge strane, Branislav Uskoković koji je u dosta lošem zdravstvenom stanju trenutno se nalazi u bolnici i o svemu tome je dostavljena dokumentaciju sudu", rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, Uskoković je sada u bolnici u Kotoru, pošto mu je "pozlilo kada je bio u poseti sestri koja je u još lošijem zdravstvenom stanju od njega".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: