Turska: Avion Jata skliznuo s piste

“Jatov” Boing 737-300 skliznuo sa piste na aerodromu u Istanbulu i zaglavio se u blatu. Svih 125 putnika i šest članova posade nepovređeno.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2009.

14:33

Default images

Avion “Jat ervejza” iskliznuo je danas sa piste aerodroma u Istanbulu. Nijedan putnik niti član posade nije povređen tokom ove, kako se navodi, manje nezgode, saopštila je nacionalna avio kompanija. Tokom popodneva “Jat” je poslao drugi avion koji će prevesti putnike koji dolaze iz Istanbula u Beograd.

Avion “Jat ervejza“ na letu JU 420 iz Beograda za Istanbul, iskliznuo je sa piste tokom rulanja, posle sletanja na aerodorom “Ataturk“.

Nezgoda se dogodila jutros u 11.25. Avion je skliznuo 50 metara od piste, najverovatnije zbog kišnog vremena, ali će potpune informacije biti poznate nakon što se završi interna istraga.

“Posada je u tom trenutku preuzela sve neophodne mere koje su propisane, a svi putnici su - među kojima su bila i dva putnika sa smanjenom pokretljivošću – bezbedno su napustili letelicu uz pomoć stepenica koje su prinete avionu”, rekla je portparolka “Jata” Mirjana Dragović.

Turski zvaničnici saopštili su nešto ranije da je svih 125 putnika i šest članova posade bezbedno evakuisano, ali da je letelica neznatno oštećena.

Zvaničnici na aerodromu “Ataturk“ nisu želeli da daju dodatne informacije, ali su u neformalnom razgovoru potvrdili da je do došlo do “manje nesreće“ i da nema povređenih putnika.

Ni u konzulatu Srbije u Istanbulu nisu mogli da pruže više informacija, pa su nas uputili na “Jat“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: