Bogdanović o lokalnim izborima

Vlasti u Srbiji neće kažnjavati Srbe ukoliko izađu na lokalne izbore 15, novembra na Kosovu, izjavio je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 03.10.2009.

15:06

Default images

On je, međutim, ponovio da su predsednik Srbije i Vlada uputili jasnu poruku da nema uslova da Srbi učestvuju na izborima koje je raspisao kosovski predsednik Fatmir Sejdiju. "Mi ne želimo bilo koga da satanizujemo, da omalovažavamo. Naravno, ne možemo dopustiti da ljudi imaju dva poslodavca i da primaju dve plate i to je nešto što je potpuno jasno", kaže Bogdanović.

"Prosto ne znam šta je to što treba da se uradi, kakva izjava treba da se da i poziv da se uputi Srbima na Kosovu i Metohiji da bi izašli ili ne izašli na izbore. Ako neko želi da se neko možda spali na Gazimestanu, da li predsednik ili premijer, ili čitava Vlada da bi se poslala poruka Srbima da nismo za izbore? Žao mi je, ali to se neće desiti", rekao je on.

"Ravnomerna raspodela novca"

Ministar Bogdanović je rekao i da se ne može dopustiti nenamensko trošenje novca koji dolazi na Kosovo, već se mora ulagati u ono za šta je doznačen.

Bogdanović je obišao nekoliko objekata na severu Kosova koje finansira Vlada Srbije - gradilište sportske hale u Lešku, kao i radove na izgradnji puta Borova-Lešak.

Ministar će narednih nedelja obići i druge projekte čije je ostvarenje u toku u čitavoj pokrajini i to će, kako je rekao, biti prilika da se vidi kako se troši novac koji je izdvojilo Ministarstvo na čijem je on čelu, kao i ostali resori.

“Za poslednjih 15 meseci novac se ravnomerno raspodeljuje kako na severu tako i na jugu Kosova i Metohije. Želimo da svi Srbi, gde god da žive, dobijaju istu pomoć i da je, što je najbitnije, koriste namenski”, rekao je Bogdanović.

Ministar je najavio raspisivanje novog konkursa za podsticajna sredstva koja bi trebalo da iznose oko 110 miliona dinara.

Bogdanović je, takođe, kazao da će se u narednom periodu biti analiziran rad lokalnih samouprava na Kosovu.

“Ukoliko bismo striktno poštovali zakone, što se tiče lokalne samouprave, u 90 odsto slučajeva bi bilo neophodno uvođenje privremenih mera. Međutim, imajući u vidu složenost političke situacije na terenu, analiziraćemo rad lokalnih samouprava i gde god se krši zakon, Ustav, gde se nenamenski troše sredstva, naravno da ćemo raspustati te lokalne samouprave”, rekao je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: