U "Triglavu" zabrinuti zbog tužbe

Osiguravajuće društvo "Triglav" zatražilo je dodatna objašnjenja od "Slovenijalesa" zbog tužbe "Jugobanke" u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

19:15

Default images

"Triglav" je pozvao nadzorni savet i upravu "Slovenijalesa" da pismeno objasne detalje u vezi sa ročištem koje će uskoro biti održano u Beogradu povodom tužbe "Jugobanke" protiv "Slovenijalesa", javlja slovenački list "Finance".

Naime, "Triglav" brine njegova investicija u "Slovenijalesu", jer "Jugobanka" traži da joj "Slovenijales" vrati dugove u visini od 42 miliona evra, koje su u obliku kredita od ove banke uzele kćeri-kompanije "Slovenijalesa" krajem osamdesetih godina.

S obzirom na to da ti krediti nikada nisu vraćeni "Jugobanci", matično preduzeće je ostalo kao garant, zbog čega će uskoro u Beogradu tim povodom biti održano ročište, koje brine osiguravajuće društvo "Triglav", kao jednog od vlasnika "Slovenijalesa".

"Triglav" smatra da će za "Slovenijales", u situaciji u kojoj se trenutno nalazi, vraćanje duga "Jugobanci" od 42 miliona evra biti jako težak finansijski udarac, koji će osetiti i "Triglav" preko svojih investicija u to preduzeće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: