Otkazan dolazak Udruženja logoraša

Za sutra planiran dolazak hrvatskih zvaničnika i Udruženja logoraša, koji ju trebali da kod Zrenjanina postave spomen ploču bišim logorašima, otkazan je.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

18:38

Default images

Kako je u emisiji "Stanje nacije" na TV B92 izjavio Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, u kontaktima i dogovru sa organima unutrašnjih poslova Srbije i Ambasade Hrvatske, zaključeno je da je poseta moguća, ali da situacija u Srbiji nije takva da do toga dođe u ovom trenutku.

Podsetimo, prvi spomenik logorašima koji su bili zatočeni u Srbiji tokom devedesetih, trebalo je da bude postavljen sutra, u selu Stajićevu nadomak Zrenjanina.

Tamo je, prema najavama, trebalo da se pojave ministar policije Hrvatske, gradonačelnici Zagreba, Vukovara i Varaždina i nekadašnji ratni zarobljenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: