"1389" traži zaštitu od Rusije

Predstavnici pokreta “1389”, čiju je zabranu tražilo republičko Tužilaštvo, traže zaštitu od Ambasade Rusije. U Ambasadi ne žele da komentarišu te zahteve.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

15:10

Default images

Ataše za stampu Ruske ambasade Julija Ašina rekla je za B92 da je nakratko primila predstavnike pokreta "1389" i da je saslušala njihove zahteve, ali da ne želi da ih komentariše i da se meša u unutrašnje odnose Srbije.

"Ne želim da komentarišem da li treba zabraniti pokret '1389' i kakve su njihove namere, jer ne znam kakve dokaze policija ima protiv njih", rekla je ataše za štampu Ambasade Rusije.

Nekoliko članova tog pokreta okupilo se danas ispred ambasade Rusije, a zatim ih je, prema njihovoj tvrdnji, primio ataše za štampu.

Oni su ambasadoru Aleksandru Konuzinu poklonili majicu sa likom premijera Rusije Vladimira Putina.

Razlog odlaska u rusku ambasadu je, prema rečima člana pokreta “1389”, Srđana Krunića, to što je policija pri pretresu stanova vođa "1389", pored pištolja i pancira, kako tvrde, zaplenila i majice sa Putinovim likom.

Krunić je rekao da su od ambasadora Konuzina zatražili da reaguje protiv, kako je naveo, provokacija i iskušenja, koji ugrožavaju rusko-srpske odnose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: