Avioni "Jata" ponovo lete

Posle tri dana, ponovo lete avioni "Jat ervejza". "Jat tehnika" dobila je garancije da će do ponedeljka biti isplaćena dugovanja.

Izvor: B92, Beta

Petak, 02.10.2009.

01:14

Default images

“Jatovi” avioni ponovo lete. “Jat tehnika” prekinula je štrajk i počela da servisira avione “Jata”, te je "Jat" danas u 13:40 obnovio letove. Do kraja dana svi planirani letovi biće obavljeni, uz moguća kraća kašnjenja. U “Tehnici” kažu da su dobili obećanja resornog ministrastva da će u ponedeljak dobiti novac koji im “Jat ervejz” duguje.

Štrajk “Tehnike” završen je i prvi letovi “Jat ervejza” za Frankfurt, Berlin, Berlin i Moskvu krenuli su malim zakašnjenjem.

Red ispred “Jatovog” šaletra za informacije znatno je manji, a juče pusti šalteri za čekiranje oko podneva dobili su prve klijente.

Putnici koji su imali letove prepodne čekaju da ih prebace na druge linije, drugi su odahnuli jer neće deliti njihovu sudbinu.

Avioni se ponovo kontrolišu, jer su predstavnici sindikata dobili usmena obećanja da će primiti avgustovske zarade u ponedeljak do podneva. U sindikatu kažu da im isplatu usmeno garantuje Vlada Srbije, a dogovor je potvrdio generealni direktor "Jata".

Izvršni direktor "Jat tehnike" Vlada Krunić objasnio je da je cilj bio da se saobraćaj ponovo uspostavi, što je i cilj ’Jatovih’ putnika", kazao je on.

"Jat ervejz" je 29. septembra obustavio letove pošto je kompanija za održavanje aviona Jat tehnika prestala servisiranje flote nacionalne aviokompanije zbog duga od 110 miliona dinara (oko 1,2 miliona evra).

"Dobili smo ponudu koja nije previše korektna od strane 'Jata', ali smo pre svega zbog putnika i njihovog maltretiranja prekinuli obustavu rada do ponedeljka, 5. oktobra, do kraja radnog vremena, kada očekujemo da nam bude uplaćen taj deo novca koji nam je obećan", rekao je direktor "Jat tehnike" Vlada Krunić.

Na pitanje da li će štrajk “Jat tehnike“ biti nastavljen u slučaju da deo iznosa ne bude isplaćen, Krunić je odgovorio potvrdno.

Direktor "Jat ervejza" Srđan Radovanović, s druge strane,poručuje da će novac koji “Jat tehnika“ potražuje biti isplaćen u ponedeljak, 5. oktobra i dodao da je gubitke zbog obustave letova Jat ervejz prestao da računa od momenta kada su aviomehaničari počeli da obavljaju svoj posao.

Radovanović je istakao da “Jat ervejz“ neće tražisti odštetu od “Jat tehnike“ zbog gubitaka nastalih obustavom letova.

Za sve putnike koji do sada nisu mogli da odlete na planirane destinacije, dodatne informacije o redu letenja putnici mogu dobiti na telefon 209-4444, ili pronaći na internet sajtu www.beg.aero.

“Jat tehhika“ je 2005. godine izdvojena iz "Jat ervejza", a vlasnik obe kompanije je Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: