Pala rumunska vlada

Rumunska koaliciona vlada pala je pošto su ministri iz socijaldemokratske partije podneli ostavke zbog smene vicepremijera i ministra policije Dana Nike.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

12:17

Default images

Nika je izjavio da su ministri podneli ostavke premijeru Emilu Boku, a lider socijaldemokrata Mirča Đoana prethodno je najavio taj potez i optužio Boka za kršenje protokola o partnerstvu. Bok je u ponedeljak smenio Niku, a predsednik Trajan Basesku potpisao je danas dekret o njegovom smenjivanju.

Vlada je pala uoči predsedničkih izbora u zemlji, zakazanih za 22. novembar, na kojima će, kako se očekuje, snage odmeriti šef države Basesku i predsednik gornjeg doma parlamenta Đoana.

Liberalnodemokratska stranka rumunskog premijera i njeni socijaldemokratski partneri, čiji je član i Nika, oformili su koaliciju po dolasku na vlast u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: