U Skupštini protiv otpuštanja

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović protivi se otpuštanjima u republičkom parlamentu.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 01.10.2009.

01:12

Default images

Ona je u intervjuu za “Večernje novosti” navela da parlamentu objektivno nedostaju kadrovi, a uz to najveći broj zaposlenih u stručnim službama, kako kaže, ima izuzetno male plate. Slavica Đukić-Dejanović kaže, međutim, da SPS, čiji je član, ne remeti plan racionalizacije u državnoj administraciji, ali i da ništa ništa ne može da ih spreči da se u razgovorima sa partnerima bore za argumente.

Predsednica Skupštine kaže da u ovakvim okolnostima neće biti ni povećanja, ali ni smanjenja poslaničkih plata, uz ocenu da su plate poslanika u Srbiji najmanje u okruženju.

Slavica Đukić-Dejanović očekuje i da će Zakon o skupštini biti usvojen u novembru. Dodaje ipak da još nema saglasnosti o odredbi o vlasništvu nad mandatima, mada je njeno lično mišljenje da bi najbolje bilo da je poslanik vlasnik svog mandata.

Ona kaže da bi volela i da se predlog statuta Vojvodine što pre nađe pred poslanicima, ali da za to prethodno Vlada treba da usvoji predlog zakona o prenosu nadležnosti. “Onog časa kada nam ga Vlada pošalje, biće na dnevnom redu”, kaže Slavica Đukić-Dejanović.

Predsednica Skupštine rekla je i da bi prisustvovala “Povorci ponosa” ukoliko bi bila zvanično pozvana da “kao prvi čovek parlamenta učestvuje i na taj način podrži one koji ne misle kao većina”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: