Vordsvort: Početi primenu SSP-a

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort kaže da su se stvorili uslovi da EU počne da primenjuje Sporazum sa Srbijom o stabilizaciji i asocijaciji.

Izvor: Beta, Danas

Četvrtak, 01.10.2009.

01:03

Default images

Govoreći o najavama zahteva Srbije za prijem u EU, Vodstvort je u razgovoru za list “Danas” kazao da "Beograd treba da sačeka dok ne bude jasno da su sve članice Unije spremne da pozitivno odgovore na taj zahtev".

Prema njegovim rečima, Velika Britanija je bila i ostaje među najjačim pristalicama proširenja EU.

"Verujemo da je proces evropskih integracija odigrao životno važnu ulogu širom centralne i istočne Evrope ohrabrujući i podstičući političke, ekonomske i društvene reforme koje su pomogle razvoj mnogih država nakon sloma komunizma i omogućile im da da postanu uspešne demokratije sa slobodnim tržištem", kazao je Vodsvort.

On je rekao da EU na zapadnom Balkanu igra veoma važnu ulogu i u pružanju pomoći za prevazilaženje nasleđa iz devedesetih godina dvadesetog veka i integraciju sa drugim delovima Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: