Problemi siromašnih u Novom Sadu

U Novom Sadu 1 000 građana se hrani u narodnoj kuhinji, ali mnogo siromašnih zbog birokratije ne ostvaruje pravo na pomoć.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

00:57

Default images

Vlasti u Novom Sadu nemaju tačne podatke o tome koliko ima siromašnih građana, ali se zna da oko 1 000 ljudi koristi usluge narodne kuhinje. Najveći problem je što neki ne mogu da ostvare pomoć zbog neinfomisanosti i birokratskih zavrzlama.

Jadranka Matić, žiteljka Petrovaradina, nije mogla da ostvari pravo na socijalnu pomoć samo zato što nema prijavljeno mesto stanovanja.

Inače živi od 8 000 dinara izbegličke pomoći, majka je desetoro dece, a sa njom živi osmoro dece.

U Novom Sadu svi oni koji imaju primanja manja od deset hiljada dinara, a radi se o četvoročlanoj porodici, mogu da ostvare pravo da 35 odsto manje plate struju i 50 odsto račun za komunalije. U kategoriju siromašnih se uglavnom ubrajaju i penzioneri.

Svi penzioneri čija su primanja manja od 7 000 dinara ostvariće jednokratnu pomoć, kažu u gradskom veću.

Kako bi se smanjilo siromaštvo u Novom Sadu grad će pokrenuti projekat za beskućnike koji će prodavati časopise, a deo prihoda od prodaje će ostati njima.

U gradskom veću napominju da je za siromašne u ovoj godini izdvojeno 619 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: