Buha i kupovina Singidunuma

Uprava privatnog univerziteta "Singidunum" demantovala je navode Ljubiše Buhe da je otkupio prava nad delom vlasništva te visokoškolske ustanove.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

01:27

Default images

Buha je za “Blic“ rekao da je sklopio ugovor o kupoprodaji i da čeka registraciju. Rektor tog univerziteta Milovan Stanišić tvrdi da je Buha kupio nešto što ne postoji. "To je najgnusnija laž kako bi se ugled univerziteta urušio", kaže Stanišić.

"Profesor Slobodan Unković i ja smo vlasnici i nikada ne bismo prodali univerzitet, niti jedan njegov fakultet, pogotovo ne takvim slučajevima. Uostalom, registar je javan“, rekao je on.

Buha, međutim, i dalje tvrdi da je otkupio 70 odsto vlasništva Fakulteta za poslovnu informatiku i menadžment, koji ujedno čini i 70 odsto Univerziteta “Singidunum“, od profesora Milana Stamatovića.

“Stamatović nikada nije bio vlasnik ili suvlasnik univerziteta. Ništa od toga nije tačno. Stamatović je bio suosnivač tog fakulteta, on je isplaćen 2003. godine, a taj fakultet od tada ne postoji”, objašnjava rektor.

Singidunum: Nemamo nikakave veze sa Buhom

Uprava Univerziteta “Singidunum“ demantovala je "svako vezivanje kupovine pomenutog sa ovim univerzitemom, kao i dovođenje u vezu Ljubiše Buhe sa vlasništvom, osnivačkim kapitalom ili bilo kojim vidom saradnje i funkcionisanja tog univerziteta".

U saopštenju se navodi da u sastavu univerziteta ne postoji Fakultet za informacione sisteme.

“Univerzitet "Singidunum", niti bilo koji od fakulteta koji su u sastavu univerziteta, nikada ni sa kim nisu pregovarali, niti na bilo koji način najavljivali mogućnost prodaje ni dela, ni celine Univerziteta, koji je "jedini privatni univerzitet u Srbiji koji je dobio akreditaciju Ministarstva za obrazovanje", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: